Prop de 20.000 persones gaudeixen del 14è Festival Internacional de Pallassos

Amb gairebé 20.000 espectadors ha tancat la seva 14ena. edició el Festival Internacional de Pallassos de Cornellà. Milers de persones han participat dels més de cinquanta espectacles de sala i de carrer, així com de les exposicions, els tallers, els documentals i d’altres activitats paral·leles, que s’han desenvolupat en el marc del Festival. Amb aquest èxit de públic els organitzadors fan una valoració global molt positiva d’aquesta darrera edició del Festival que ha tingut lloc del 19 al 28 de novembre a la ciutat del Llobregat.

Els espectacles de carrer han tingut una gran expectació i la plaça Sant Ildefons es va emplenar dissabte i diumenge, així mateix, les gales de Alapista! van omplir totes les localitats. La sala Pisa i la sala Romagosa van registrar també molt bones entrades, especialment amb les actuacions dels Germans Poltrona i dels Umbilicals Brothers, que van exhaurir les localitats.

Una cloenda de luxe

Els australians van suposar un gran tancament per a la 14ena. edició del Festival que a trets generals ha tingut un funcionament més que favorable, fidel als objectius que es va marcar d’arrencada:una extensa programació, equilibrada pel que fa a espectacles tradicionals i contemporanis, curosa amb els pallassos i es pallasses de casa, tot posant èmfasi a la participació internacional. I per damunt de tot, a la qualitat.

Un Festival 2.0

Una de les novetats d’aquesta 14a edició del Festival, ha esta la renovació del seu web oficial www.festivaldepallassos.com, que ha ofert tota la informació actualitzada del Festival, i la seva presència en diferents canals de comunicació 2.0, com Facebook, Twitter i Youtube. El Festival ha tingut una ressò molt important a Facebook, i gairebé compta ja amb 1.000 seguidors.

Pallapupes rep el Nas d'Or 2010

El Nas d’Or 2010 ha estat atorgat a l’Angie Rosales, fundadora de Pallapupas Pallassos d’Hospital i, per extensió, als Pallapupas per la tasca que desenvolupen als hospitals del nostre país. Així mateix, la direcció artística del Festival ha volgut tenir un record especial per al recent desaparegut Joan Busquets, amb el lliurament especial del Nas d’Or Honorífic en reconeixement a la seva trajectòria professional com a pallasso, gestor i director teatral.