'El Bosc, molt més que fusta', un viatge virtual a l’ecosistema amb més espècies del món

Com funciona un arbre? Com es fa l’humus? Què és la fusta? Quines són les possibilitats d’explotació d’un bosc sense afectar la seva conservació? Aquestes són les preguntes que respon l’exposició ‘El Bosc, molt més que fusta’ que presenta l’Ajuntament de Cornellà i està organitzada per l’Obra Social La Caixa per tal de conscienciar de la importància d’aquestos ecosistemes, que contenen la major biodiversitat del món. 

A més, els assistents podran conèixer les principals espècies arbòries de Catalunya així com una rèplica dels cinc arbres més singulars de la Península Ibèrica, entre d’altres l’Arbre del Guernica i 'Lo Parot', una olivera de Tarragona que representa l'arbre més vell de l'exposició.

Els arbres, uns treballadors incansables

Aquesta mostra interactiva, amb vídeos i pantalles tàctils, es divideix en quatre àmbits que recorren el complex ecosistema que constitueix el bosc, per tal d’explicar la necessitat de protegir-los i conservar-los. Entre moltes de les seves funcions, són els encarregats de regular la humitat i la temperatura del planeta, mantenir el funcionament del cicle de l’aigua, purificar l’aire, afavorir la formació d’humus i protegir de l’erosió. A més, tenen un gran valor sociocultural per als éssers humans.  

Matí i tarda fins el 6 de febrer

L’exposició romandrà oberta al públic a una carpa instal·lada a la Plaça Catalunya fins el proper 6 de febrer en horari de 12:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 21:00 hores de dimarts a divendres. Dissabtes, diumenges i festius, el mateix horari però comença una hora abans, a les 11:00 hores. Els dilluns no festius, el 25 de desembre i l’1 de gener estarà tancada. I els dies 24 i 31 de desembre, obrirà d’11:00 a 14:00 hores.