Cornellà organitza un mes sencer d'activitats a favor de la pau

Cornellà desenvolupa durant aquest mes, des del 24 de gener fins el 20 de febrer, el programa 'Entre tots contruïm la pau 2011', un seguit d'activitats per potenciar la resolució pacífica de conflictes i el treball per un món millor. Aquesta iniciativa comprén la pau des d'una perspectiva integral i des de totes les àrees de la ciutat. Per aquest motiu hi ha activitats dirigides des de les biblioteques, el món esportiu, els centres escolars, les ludoteques i els comerços que van dirigides als diferents col·lectius ciutadans.

La ludoteca El Dau i les biblioteques de Cornellà han preparat la lectura de contes per la pau i la interculturalitat així com la projecció de la pel·lícula 'Invictus' i la exposició 'Els nens i les nenes primer', una mostra de fotografies de la construcció de l'escola Virgen de la Candelaria a Perú.

El Dia Escolar de la No Violència

Els centres escolars de la ciutat han organitzat tallers d'educació per la pau, diverses xerrades i el 30 de gener la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau i que coincideix amb l'aniversari de la mort de Gandhi.

L'exposició 'L'esport al servei del Desenvolupament i la Pau' serà itinerant i recorrerà tres instalacions esportives de la ciutat i una altra mostra, 'Seriosament... 25 arguments per la pau en còmic' es podrà veure a 25 comerços dels barris Centre i Riera.

Capoeira, música i Pallassos sense Fronteres

Dos tallers de música i capoeira per fomentar els valors de la cooperació i el treball en equip, un espectacle de Pallassos sense Fronteres i una xerrada sobre el protagonisme de les dones en la causa de la Pau tanquen el cercle d'aquest programa.

Grup d'Ajuntaments constructors de la Pau

Aquest cicle es celebra des de l’any 2009, desprès d’un acord pres pel Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat internacional de Cornellà a finals de l’any 2008 i de que, a l’any 2009, la nostra ciutat entrés a  formar part del Grup d’Ajuntaments constructors de la pau, coordinats per la Diputació de Barcelona.