8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora

Àrea de la Dona

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Una data que posa en relleu en el calendari els drets de la dona i la defensa de la igualtat en la societat. Per aquest motiu, durant tot el mes de març, sota el paraigües del Consell de la Dona i les més de 20 entitats que formen part d'ell es duen a terme diferents iniciatives i propostes com a exposicions, conferències, trobades literàries, teatre, actuacions musicals i altres activitats.

Són iniciatives que la ciutat porta realitzant des de fa diversos anys, ja que Cornellà sempre ha estat una ciutat compromesa i sensible amb els drets de les dones, amb el rebuig a la violència de gènere i proactiva en l'impuls de polítiques que fomentin la igualtat en la societat.

El Consell Municipal de la Dona i el CIRD

En aquest sentit, cal destacar que vam ser pioners fa més de quinze anys en la creació d'un Consell Municipal de la Dona, un organisme integrat per més d'una vintena d'entitats locals que treballen de forma conjunta pels drets de les dones. També va néixer en aquesta època el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) des d'on es duen a terme tot tipus d'activitats culturals, formatives i socials i on s'ofereix assessorament perquè la dona disposi de tots els recursos possibles. Tots dos són instruments al servei de les dones de la ciutat en matèria d'informació, assessorament i recursos de formació i atenció.

A través d'aquests organismes i des de la regiduria de Polítiques d'Igualtat s'impulsen polítiques actives que s'articulen des de la transversalitat amb la finalitat de sumar esforços i recursos per fomentar la igualtat en tots els nivells de la societat: formació, món laboral, cultura i societat en general.