El president del Comitè Econòmic i Social Europeu, Staffan Nilsson, visita el Citilab

Citilab

El dijous 31 de març el Citilab rebrà la visita del president del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE), Staffan Nilsson. El motiu de la trobada és l'interès que ha despertat el centre de Cornellà com a primer Living Lab que centra la seva activitat en la interactivitat amb la societat, on, més enllà de la filosofia d'aquest tipus d'entitats, el ciutadà pot aprendre a innovar.

Nilsson destaca la funció dels projectes que actualment treballen al Citilab, donat que han desafiat el model tradicional d'innovació o "triple hèlix" (Administració Pública - Universitat - Empreses) afegint a l'equació la participació activa dels ciutadans, que actuen com a interlocutors al procés d'innovació gràcies a les noves tecnologies.

Staffan Nilsson va accedir al càrrec l'octubre de l'any passat, després d'haver desenvolupat diverses tasques al CESE, especialment relacionades amb el desenvolupament sostenible i la cooperació internacional. El seu lema, “Involucrant a les persones per una Europa sostenible”, és un reflex de la seva filosofia de treball: assegurar la màxima implicació ciutadana en els esforços d'Europa per promoure la sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

El Comitè Econòmic i Social Europeu

El Comitè Econòmic i Social Europeu és un òrgan consultiu de la Unió Europea fundat el 1957 que dóna assessorament a altres òrgans de la UE en matèria de desenvolupament i societat civil. A més, treballa com un pont entre els grups d'interès de la societat i la UE, proporcionant una plataforma per a que aquests expressin les seves opinions.