Comencen les millores a la carretera de l'Hospitalet i la renovació del carrer Llinars

L’Ajuntament de Cornellà ha iniciat fa uns dies la reforma completa del carrer Llinars, al barri de la Gavarra. El cost de les obres, que està previst que durin uns sis mesos, ascendeix a 567.399,85 euros. La reforma deixarà el carrer totalment renovat, amb paviments i acabats similars al d’altres carrers del barri reformats recentment.

El carrer Llinars, entre els carrers Vistalegre i Mossèn Andreu, té uns 280 metres de llarg; l’àmbit d’actuació comprèn una superfície de 2.510m2. Les dues voreres actuals són molt estretes i, un cop acabades les obres, tindran un mínim d’1,56 metres d’amplada cadascuna (variable fins a 1,71m en alguns punts del carrer). A la dreta de l’únic carril de circulació es mantindrà una línia d’aparcament en cordó.

Tota la informació de la reforma al carrer Llinars

A més, ja ha començat la remodelació de la Carretera de l’Hospitalet. El projecte s’executarà en tres trams diferenciats i ascendirà a un total de 3.437.605,23 euros, i el primer tram afectat serà entre l’Avinguda Porta Diagonal i el carrer Ríos Rosas. Posteriorment l’obra permetrà completar la remodelació des d’aquest carrer fins al límit del terme municipal de l’Hospitalet.

La carretera de l’Hospitalet actual respon a un disseny antic que donava prioritat a la circulació rodada, amb quatre carrils i voreres molt estretes. La reforma que s’inicia canviarà totalment aquesta situació.

En el primer tram afectat, el projecte preveu 3 carrils (dos en sentit Cornellà) de 3,2 metres d’ample; les voreres passaran de tenir 1,3 metres a tenir 5,5 metres d’ample la vorera sud i 8 metres la vorera nord. A aquest mateix cantó també s’incorporarà un carril bici, amb paviment
diferenciat. Tindrà el seu inici al Parc de Can Mercader, on s’obrirà una nova porta, i a la mateixa vorera també s’hi plantaran arbres nous.


Tota la informació de la remodelació de la carretera de l'Hospitalet

Renovació completa del carrer Delícies

Paral·lemant, l’Ajuntament de Cornellà comença fa un parell de mesos les obres de millora del carrer Delícies, al barri de la Gavarra. La via té una longitud de 120 metres, i la superfície total d’actuació són 1.058m2. Té un pressupost de 191.444.98 euros i es preveu que les obres durin aproximadament uns quatre mesos.

Es milloraran la calçada, les voreres i la claveguera, amb una renovació completa, i s’incorporarà arbrat. També es renovarà l’enllumenat, la xarxa de sanejament, i se soterraran les línies aèries d’electricitat, telèfon i enllumenat públic.

Consulta la notícia