Jordiada, la cultura tradicional catalana pren Cornellà

La festa de la cultura catalana per antonomàsia, la Jordiada, torna aquest any a Cornellà plena d'activitats lúdiques i culturals per a grans i petits. Deu dies on els trabucaires, els castellers, els gegants, les sardanes... prenen la ciutat i l'omplen d'alegria i tradició. El dia gran serà el diumenge 1 de maig al Parc de Ca Mercader. Tot un dia per a degustacions gastronòmiques, parades de llibres i centenars de persones unides per la diversió i el bon humor. Però els actes comencen abans, el 26 d'abril amb la presentació d'aquesta dinovena edició al Castell de Cornellà. La primavera és un moment immillorable per gaudir de la cultura a la ciutat.

Cartell "Primavera a Cornellà"

La poesia té un lloc rellevant amb el recital de poemes de Joan Maragall i la commemoració del centenari de la seva mort. Les llegendes de Jaume I a la Biblioteca Marta Mata i les vuit hores de lectura ininterrompuda de 40 contes tanquen el cercle d'una aposta per la literatura catalana que barreja tradició i modernitat i pensa en tots els públics.

El teatre arriba de la mà de “Roba estesa talla S”, una obra de petit format recomanada per a nens i nenes de 4 a 10 anys.

Per als amants dels espectacles al carrer, podeu trobar música de banda i castellers a la plaça de l'Església; i si preferiu una escapada nocturna, teniu dues opcions: el Folk al Patro, amb “La Ruta de les Estrelles” al Patronat i la nit de Jazz, on el grup 5 de Swing faran vibrar els qui s'apropin fins a l'Orfeó Catalonia.

La cloenda d'aquesta edició de la Jordiada tindrà lloc en Can Tirel, a les dotze del matí del dissabte 18 de juny.

Lectures Solidàries

Cornellà disposa d'opcions de lectura solidària, com el projecte “Quedem!”, una iniciativa a través de la qual persones joves o adultes queden amb majors per llegir-los i compartir moments i coneixements. Els recitals de poesia al mercat municipal del barri Centre són una altra proposta durant la Festa de Sant Jordi. Així mateix, els instituts realitzen els seus propis concursos literaris o jornades relacionades amb la lectura. Una altra iniciativa recent és la creació d'un concurs de relats digitals promoguda des del Citilab.

Si ets jove, et regalem 6 euros per comprar un llibre

És una iniciativa que es realitza a la ciutat des de fa diversos anys. En el marc de la Festa i per incentivar la lectura entre els joves, s'ofereix un abonament de 6 euros per comprar un llibre entre l'11 i el 23 d'abril a les llibreries de Cornellà, sempre que el seu import sigui superior a aquesta xifra. Per obtenir el bo els joves hauran de ser estudiants d'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius en un institut de la ciutat. Es repartirà un sol abonament per persona.

Informació de l'abonament

Lectors i lectores els 365 dies de l'any

Encara que el mes d'abril concentra moltes de les 160 activitats relacionades amb la lectura que s'organitzen a Cornellà, durant tot l'any hi ha iniciatives interessants com “les Olímpiadas de la Lectura”, obertes a nens i nenes de 7 a 12 anys o "l'Hora del Conte”, tant a la Biblioteca Central de Cornellà com a la Marta Mata.

Concurs "Les Olimpíades de la Lectura

Implicació de comerços i restaurants

Si vols llegir sense invertir un euro, una altra opció és sumar-te a l'intercanvi de llibres. Ho pots fer als tres mercats municipals en unes parades especials. Però també es pot fer a diversos restaurants de la ciutat, els quals han condicionat espais per llegir mentre es degusta un menú o es pren un aperitiu. Són sens dubte bones opcions en temps de crisis.