Cornellà ofereix teràpia per deixar de fumar

El 2 de gener va entrar en vigor la nova normativa sobre el tabac.  La llei 42/2010, prohibeix fumar en tots els espais públics tancats i pretén minimitzar l’exposició a l’aire contaminat pel fum de tabac.

Apostar per una  cultura lliure de fum i facilitar l’abandonament del consum de tabac, fa que moltes persones es plantegin que aquest és un bon moment per deixar-ho.

Al mercat existeixen diferents tipus de tractaments, des de farmacològics (teràpia substitutiva de nicotina, fàrmacs específics), psicològics, mèdics, teràpia on-line, etc. Cal destacar que el suport professional augmenta la probabilitat d’èxit en la lluita contra el tabac.

A Cornellà de Llobregat s’ofereix teràpia gratuïta. Qualsevol ciutadà que vulgui deixar de fumar pot dirigir-se al seu CAP de referència per rebre suport dels professionals de la salut. Específicament, el Centre d’atenció i Seguiment de Drogodependències, C.A.S.,  ofereix tractament grupal de deshabituació tabàquica. El tractament consisteix en una modificació de l’hàbit, a través d’un canvi de conducta i d’aprendre diferents eines per mantenir-se sense fumar.

En les sessions setmanals d’una hora, s’informa sobre les repercussions del tabac a la salut i les avantatges de deixar-ho, a mes d’aportar el benefici de formar part d‘un grup de persones que es troben en la mateixa situació. (telèfon 93 373 41 52).

Si vols ajuda per deixar de fumar, truca al Departament de Salut Publica de l’ajuntament de Cornella de Llobregat (telèfon 93 376 14 99).