12 educadors cívics recorreran la ciutat per informar sobre normes de convivència

És indiscutible que a tots ens agrada gaudir de la ciutat, passejar relaxadament pels carrers, tenir una ciutat neta i ordenada, espais infantils en perfecte estat, respirar als nostres parcs; en definitiva, tenir una bona qualitat de l'espai públic, del nostre espai comú de convivència. En els últims anys aquest espai públic ha guanyat en qualitat, accessibilitat, comoditat i serveis, i això ha incrementat la nostra qualitat de vida. Que tot això perduri en el temps, que no es deteriori o espatlli és una qüestió de responsabilitat, de respecte i d'esforç individual.

La campanya s'articula a través de diverses accions. Una d'elles és la informativa, mitjançant un equip de 12 educadors cívics, que es passegen pels espais públics explicant les normatives vigents respecte a temes com l'ús adequat de les papereres, dels contenidors, dels parcs; o com ser precisos en la normativa que afecta als gossos, entre d'altres.

Patis oberts fins al 10 de setembre

D'altra banda, la campanya es complementa amb una iniciativa que té un important grau d'acceptació i ús per part dels joves. Es tracta de la campanya "Patis oberts", que consisteix en l'obertura de patis d'escoles i la disponibilitat de pistes per oferir un espai per a la pràctica esportiva en un context segur i de proximitat. Als patis, un equip de 8 dinamitzadors esportius vetlla pel bon ús de les instal•lacions i atén als joves, encara que no tenen responsabilitat sobre els seus comportaments o actituds. Cal recordar que els patis de les escoles també obren tots els caps de setmana durant la resta de l'any. Es podrà gaudir d'aquest espais als patis escolars de: l'Areny Ignasi Iglesias, Sant Ildefons i Verge de Montserrat; a més de les pistes d'Almeda La Vella-Ferrocarrils Catalans, Europa i Parc de la Infanta.

Més informació.