Un equip de 12 educadors cívics recorre la ciutat per informar sobre les normes de convivència

Tota la informació de "Patis Oberts"

Convivència i Civisme

Cada any es destinen prop de 2 milions d'euros a mantenir en bones condicions l’espai comú de la ciutat i a reparar el mobiliari urbà que ha estat objecte d'actes vandàlics. Aquest espai públic ha guanyat en els últims anys en qualitat, accessibilitat i serveis, i això ha incrementat la nostra qualitat de vida. Que perduri en el temps és una qüestió de respecte i d’esforç individual.

En aquest marc, “Cornellà pel Civisme” promou la responsabilitat i inculca actituds i comportaments cívics. La campanya s'articula a través de diverses accions. Una d'elles és la informativa, mitjançant un equip de 12 educadors cívics, que es passegen per la ciutat explicant la normativa vigent respecte a l'ús adequat de les papereres, dels contenidors, dels parcs; o com ser precisos en la normativa que afecta als gossos, entre d’altres.

L'hora del pati a l'estiu

D'altra banda, aquesta iniciativa es complementa amb una iniciativa que té un important grau d'acceptació i ús per part dels joves. És la campanya “Patis oberts”, que consisteix en l'obertura de patis d'escoles i la disponibilitat de pistes per a la pràctica esportiva en un context segur i de proximitat. En elles, un equip de monitors vetllarà pel bon ús de les instal·lacions i atendrà als joves, encara que no tindran responsabilitat sobre els seus comportaments o actituds.

Les escoles de l’Areny, Ignasi Iglesias, Sant Ildefons i Mare de Déu de Montserrat; a més de les pistes esportives d’Almeda la Vella-Ferrocarrils Catalans, Europa i Parc de la Infanta són els espais triats per practicar esport a l’aire lliure.

Sancions més estrictes

A més de la informació i la sensibilització ciutadana, s’han endurit les multes per actes incívics i per l’ incompliment de les ordenances de Convivència i Neteja. La Guàrdia Urbana també fa una tasca de prevenció.