El Bicibox s'estrena a Cornellà per promoure l'ús de la bicicleta

Departament de Medi Ambient

Durant aquest mes de setembre, s'han pogut començar a veure els primers aparcaments del nou servei de Bicibox a Cornellà, uns mòduls que permeten aparcar i tancar la bicicleta amb seguretat als usuaris que hi estiguin abonats. Estan situats a tots els barris de la ciutat, a prop de parades de transport públic o d'equipaments. Es tracta d'un servei impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona que s'està extenent progressivament per diferents ciutats del nostre entorn.

Veure foto

L'Ajuntament de Cornellà pren part en aquest projecte perquè apostant per la bicicleta i pels transports públics aconseguim en primer lloc, estalvi energètic i per tant també estalvi econòmic. A més a més, l'ús d'aquests mitjans evita l'emissió de gasos contaminants, convertint-se alhora en una mesura beneficiosa per al medi ambient. El Bicibox és un valor afegit per a totes aquelles persones que tenen una bicicleta a casa, i que per la incomoditat de no saber on tancar-la, preferien recórrer a altres mitjans de transport.

Els onze mòduls que s'estan instal·lant a Cornellà es troben a les següents localitzacions:

· Plaça de l'Estació (al costat de Renfe i metro Cornellà Centre)
· Citilab (al costat del TRAM Fontsanta Fatjó)
· Plaça del Sol (al costat del TRAM El Pedró)
· Carretera d'Esplugues/c.Ignasi Iglesias (al costat del TRAM Ignasi Iglesias)
· Centre Cultural García Nieto (Carrer Mossén Andreu, 13-19)
· Metro Sant Ildefons (Av. República Argentina)
· FGC Almeda (Passeig dels Ferrocarrils Catalans/c.Dolors Almeda)
· Avinguda Baix Llobregat/CC Splau
· Parc Esportiu Llobregat (Avinguda del Baix Llobregat)
· FGC - Cornellà Riera (Passeig dels Ferrocarrils Catalans/c.Verge de Montserrat)
· Metro Gavarra (Av. Salvador Allende)

Tots tenen 14 aparcaments disponibles, excepte el del Centre Cultural García-Nieto, que en té 7.

Veure plànol

Com funciona?

Cal tenir una targeta d’abonat per poder fer-lo servir a tots els estacionaments de la xarxa. D’entrada són 11 mòduls a Cornellà amb capacitat per a 147 bicicletes; quan acabi la implantació, hi haurà més de 2000 places a tota l’Àrea Metropolitana. Només cal que l’usuari passi la targeta pel lector situat al costat del mòdul de l’aparcament. S’obrirà un compartiment buit on es podrà deixarà la bicicleta tancada. Per tornar a recollir la bici, només caldrà tornar a passar la targeta. L'abonament costa 35 euros anuals.

Per abonar-se, cal adreçar-se a l'Oficina d’Atenció al Client (c /Barcelonès núm. 5-7) del Bicibox. És molt a prop del Citilab i de la parada del Tram de Fontsanta-Fatjó. Horari de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15 a 18h.També es pot trucar al telèfon 902 908 586 o adreçar-se al correu electrònic info@bicibox.cat. També podeu informar-vos de quines ciutats ja disposen dels mòduls i de qualsevol altre detall a la web www.bicibox.cat.

 

Setmana de la Mobilitat

La presentació del Bicibox a Cornellà s'ha fet en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, des del 18 al 29 de setembre, amb diferents activitats per a totes les edats. 

El diumenge 25 de setembre va tenir lloc l'acte més participatiu, amb la passejada en bicicleta per set municipis, i prop de 1200 participants que han recorregut a més de Cornellà, l’Hospitalet, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Sant Feliu i Sant Boi.

El 27 de setembre es realitza una cursa de transports, que consisteix en fer un trajecte en diferents modes de transport i comparar la seva rapidesa. L’objectiu és comprovar com el cotxe -mode més utilitzat i més contaminador- sovint no és el més efectiu.

Finalment, el dijous 29 de setembre es fa un curs de conducció segura de bicicletes.