Els serveis per a les persones grans, una prioritat a Cornellà

Aquest mes es compleix un any des de la posada en funcionament de la residència Teresa Duran de Cornellà, el centre geriàtric de referència per als més grans i les persones dependents. 365 dies d'ajuda i atenció a un dels col·lectius més vulnerables, la tercera edat. La seva gestió és a càrrec de la Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents, impulsada per l'Ajuntament de Cornellà. Aquesta entitat ofereix diferents prestacions assistencials, amb un equip d'atenció domiciliària i d'atenció a cuidadors no professionals, que compta amb prop de 7.000 beneficiaris anuals.

Noves places al centre de dia

La Teresa Duran té les seves 100 places residencials públiques ocupades i només queden vacants 17 de les 34 restants, de caràcter privat. A més, aquest estiu ha atès a nou persones en estades temporals de fins a un mes i ha ampliat a 30 les places del seu centre de dia, la meitat de les quals són concertades amb la Generalitat.

La Fundació té actualment 99 treballadors, 75 d'ells a la residència Teresa Duran, 17 en atenció domiciliària, 2 a l'àrea de cuidadors i 5 als serveis centrals. A més genera 30 llocs de treball de manera indirecta. El centre ocupa un edifici de quatre plantes. Cadascuna disposa d'un control d'infermeria, una sala d'estar i un menjador. La residència ha suposat una inversió de 13.295.000 euros.

Des de 2001 s'han creat a Cornellà el Centre Sociosanitari Sant Jordi, la residència Blau Almeda i la Residència Teresa Duran. La línia de col·laboración fomentada des de l'Ajuntament amb altres administracions, mútues i entitats financeres, ha fet possible que hi hagi un total de 471 places assistencials públiques, concertades i privades a la ciutat.

Més informació al Cornellà Informa:

·Compra a domicili per a persones amb mobilitat reduïda
·Servei d'atenció a cuidadors
·Seniorlab, més que informàtica, un laboratori d'idees
·Programa d'activitat física
·La Universitat de la Gent Gran
·La campanya "Cop de calor" es manté gràcies a l'esforç de tots