Onze exposicions omplen Cornellà de Còmics

Departament de Joventut

Cornellà celebra la Mostra del Còmic durant els mesos d'octubre i novembre. Contacontes, projeccions, trobades amb dibuixants professionals, a més d'onze exposicions omplen la ciutat de còmics.

Es tracta de la 27a edició del certamen, que compta com a acte principal l'exposició que del 4 al 27 de novembre reunirà al Castell els millors treballs presentats al Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà, el Racó de l'Ivà i l'espai dedicat als 25 anys de Makinavaja. També hi ha exposicions dedicades als invents del TBO, a Ot el Bruixot o a les caricatures de Vizcarra, entre d'altres.

David Garrido, de Jerez de la Frontera, ha guanyat el premi principal del concurs en la categoria sènior, i el dibuixant Maikel, el premi Ivà al millor historietista professional, que s'atorga per votació popular. En aquesta edició del concurs han participat 53 dibuixants en la categoria sènior (adreçada a joves entre 16 i 30 anys) i 13 en la categoria júnior. S'han presentat sis obres en la categoria d'animació i quatre en la de tira política. A més d'autors de Cornellà i de la resta de Catalunya, hi prenen part nombrosos participants de la resta d'Espanya i fins i tot de Mèxic.

Maikel, Premi Ivà

Miguel Ángel García, Maikel, ha rebut el reconeixement popular del 18è premi Ivà al millor historietista professional, guardó que rebrà també durant la inauguració de l'exposició del Castell. El premi es concedeix amb les votacions d'aficionats i participants del concurs, i aquest any ha recaigut en aquest prestigiós dibuixant de Cornellà.

Programació:
http://www.cornella.cat/ca/MostraDelComic.asp
Guanyadors del concurs:
http://www.cornella.cat/ca/ObresPremiades.asp
Blog dels còmics:
http://comicsencornella.blogspot.com/

Imatge: fragment de l'obra guanyadora, "El historietista", de David Garrido.