La Setmana Europea de la Prevenció de Residus aborda el malbaratament d’aliments

Departament de Medi Ambient

El malbaratament d’aliments té un paper destacat a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus  aquest any, la qual té l’objectiu de donar a conèixer la importància de generar menys residus. Durant aquesta setmana, que se celebra del 19 al 27 de novembre, es porten a terme a Cornellà diverses activitats relacionades amb la prevenció de residus d’aliments a la llar, que es detallen a continuació:

- El 19 de novembre comencen els tallers destinats a la prevenció de residus d’aliments a la llar destinats a AMPAS, però obert a altres persones interessades.
- El 23 de novembre a les 18.30 h es realitza un acte a la seu de la Creu Roja de Cornellà consistent en la projecció del documental “El gust pel rebuig” i la realització d’un taller pràctic de cuina.
- Els dies 25 i 26 de novembre s’instalen diversos punts de recollida d’aliments dins de la campanya “Gran Recapte d’Aliments a Catalunya”, organitzada per la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona.

A més a més, durant la setmana es faran altres activitats relacionades amb la prevenció de residus de qualsevol tipus:
- El dissabte 19 de novembre la plaça de l’Església acull el Mercat d’Intercanvi;
- El dijous 24, té lloc una jornada a la Biblioteca Central on els compostaires de la ciutat podran intercanviar experiències, tècniques i trucs.

A més, s’han programat dues exposicions del 21 al 2 de desembre. Una, sobre “Abans i ara” de l’Àrea Metropolitana de Barcelona al Centre Cívic Sant Ildefons i, l’altra, a la Biblioteca Central, amb diverses experiències d’autocompostatge a Catalunya.

Descarregar programa complet