Cicle per fomentar la cultura de la no-violència i la pau a Cornellà

Departament de Solidaritat

"La pau no és únicament l'absència de la guerra; mentre hi hagi pobresa, racisme, discriminació i exclusió difícilment podrem assolir un mon de pau". Rigoberta Menchu (Premi Nobel de la Pau, 1992)

Durant els mesos de gener i febrer Cornellà de Llobregat acull diverses activitats dins el cicle Entre tots construïm la pau 2012, amb l'objectiu de fomentar la cultura de la pau i la no-violència. Moltes de les activitats estan centrades en el món educatiu i a les biblioteques de la ciutat.

Descarrega el programa 'Entre tots construïm la pau 2012'

Cal destacar que els dies 27 i 30 de gener té lloc la Celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau, amb diverses activitats a les escoles i instituts de Cornellà. Els centres Els Pins, L’Areny, Betània, Mare de Deu de Montserrat, Martinet, Torre de la Miranda, Jacint Verdaguer, Sant Miquel i Santa Eulàlia; i els Instituts Miquel Martí i Pol, Maria Aurèlia Capmany i Esteve Terradas organitzen activitats (tallers de plàstica, xocolatada solidària, lectures de poesies, contes i manifests escrits pels alumnes, cançons per la pau, tapissos i frisos de missatges per la pau,...) amb els alumnes per celebrar aquest dia tan especial que coincideix amb aniversari de la mort de Gandhi (que es commemora el 30 de gener).

El cicle està organitzat per l'Ajuntament de Cornellà a través del Punt de Solidaritat i els centres escolars, a més de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà.

Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i IRENIA i hi col·laboren: AMPA Escola Anselm Clavé, Espai Jove Sant Ildefons, Espai Jove Riera Centre, CIJ Mowgli, CEIJ Gavina, CIJ Sanfeliu-Sant Ildefons, Mijac Els Esquirols, Grup d'Esplai Vol i Vol, Esplai Fontsanta i IEFC (Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya).

+ INFORMACIÓ:
Punt de Solidaritat
(c/Mossèn Andreu, 17)
Tel. 933762800 / email: punt-solidaritat@aj-cornella.cat
Horari d'atenció: dilluns a divendres de 16 a 21 h