Obres de Miró, Tàpies i Barceló del Fons d’Art de Creu Roja al Castell de Cornellà

El Castell de Cornellà acollirà fins a l'1 d'abril una exposició que recull el Fons d'Art de la Creu Roja a Catalunya i que compta amb obres cedides per artistes de renom com Joan Miró, Antoni Tàpies, Miquel Barceló, Alejo, Frederic Amat, Alfonso Alzamora, Antoni Clavé, Quim Domene, Josep Guinovart, Joan Hernández Pijuan, Xavier Mariscal, Assumpció Mateu, Josep Niebla, Albert Ràfols Casamada, Riera i Aragó, Susanna Solano o Joan Pere Viladecans, entre altres.

Amb aquesta mostra, la Creu Roja vol apropar a la població de Cornellà una part de les creacions que ha anat rebent com a donacions desinteressades al llarg d'un vintena d'anys, així com també els missatges d'incidència social i de solidaritat que han volgut imprimir els artistes en la seva obra al voltant de situacions extremes que viu la Humanitat, com els conflictes armats, la fam, la immigració, o l'educació.

El Fons d'Art de la Creu Roja va néixer a partir de la donació d'una obra de Joan Miró en agraïment per l'atenció sanitària que aquesta institució va prestar-li. Posteriorment, primeres firmes de la pintura, l'escultura i la fotografia han anat lliurant obres seves, algunes fetes expressament, altres del seu fons, totes amb un denominador comú: la solidaritat.

«Més important que una obra d'art per si mateixa és el que sembrarà. L'art pot morir, una pintura pot desaparèixer. El que compta és la llavor». Així s'expressava Joan Miró, que el 1977 va donar a la Creu Roja el quadre Gràcies/Gracias en agraïment a una atenció sanitària rebuda. Des d'aleshores, la institució humanitària ha rebut diferents donacions d'obres d'artistes de gran renom, prestigi i reconeixement internacional.

L'Exposició es pot visitar de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenges i festius de 10 a 14 hores. Els dissabtes el Castell resta tancat.