El Pla Educatiu de l’Entorn ofereix prop de quaranta activitats als centres educatius

Amb l’inici del curs escolar es dóna continuïtat al Pla Educatiu d’Entorn, una experiència que es desenvolupa a la ciutat des del curs 2006-2007 impulsada per l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Barcelona. A partir d’aquest mes d’octubre s’iniciaran les activitats que es desenvoluparan fins el maig.

Aquest any un total de 10 centres educatius nous de diferents barris (Pedro, Gavarra i Almeda) se sumaran a aquesta iniciativa, amb la qual cosa són ja 27 els centres que oferiran algun tipus d’activitat. La particularitat de les activitats que es porten a terme a la nostra ciutat és que són impartides per un total de 19 entitats.

Alternatives per a alumnes i famílies

L’alumnat pot escollir entre tallers com ara: teatre, circ, foc, sostenibilitat ambiental, tabals, castellers, multiesports, sardanes, catifes de flors, etc, fins a iniciatives com tallers d’informàtica per a mares i pares, biblioteca o teatre social, entre d’altres. El Pla Educatiu d’Entorn ofereix activitats de tota mena tant en horari lectiu com fora de l’horari escolar, i formació per a les famílies. Una nova manera de passar-ho bé i aprendre fora de les classes, però dins l’escola.

Aprendre i divertir-se dins l’escola

Les persones interessades en participar en alguna de les activitats desenvolupades s’ha de posar en contacte amb qualsevol dels centres participants, encara que l’alumnat no estigui escolaritzat en cap d’ells. Les escoles participants són: CEIP Abat Oliba, CEIP Alexandre Galí, CEIP Anselm Clavé, CEIP Els Pins, CEIP Jacint Verdaguer, CEIP L’Areny, CEIP Mare de Déu de Montserrat, CEIP Sant Ildefons, CEIP Suris, CEIP Torre de la Miranda, IES Joan Miró, IES Mª Aurèlia Capmany, IES Miquel Martí i Pol, Ntra. Sra. Del Pilar, Sant Antoni Maria Claret, Sagrada Família, EMEE Virolai, CEIP Ignasi Iglesias, CEIP Gaudí, CEIP Mediterrània, CEIP Sant Miquel, CEIP Martinet, CEIP Dolors Almeda, Santa Eulalia, Escola Betània, IES Francesc Macià i IES Esteve Terradas.