Cornellà és des d'ara la 'Ciutat de la Lectura'

'Cornellà, Ciutat de la Lectura' ja és un somni fet realitat. El ple municipal de l'Ajuntament de Cornellà el va aprovar dijous 26 de febrer el pla per al seu desenvolupament.  Es tracta d'un ambiciós projecte consistent en promoure la lectura des de tots els àmbits socials amb la finalitat d'impulsar-la com a motor de creixement, de cohesió i de coneixement dels ciutadans i ciutadanes de Cornellà.

Adreçat a tota la ciutadania

El projecte 'Cornellà, Ciutat de la Lectura' està adreçat a tota la ciutadania i en totes les franges d'edat, a través d'un ampli ventall d'idees, propostes o activitats concretes vinculades a la lectura, amb el objectiu final de crear un sòlid valor i augmentar el nombre de lectors de forma continuada en el temps.

La xarxa de biblioteques municipals, les actuals Biblioteca Central i Marta Mata, així com la que està previst construir en un futur immediat en el barri de Sant Ildefons, seran els eixos sobre els quals s'articularà gran part de les iniciatives. També el reforç de les biblioteques escolars seran un punt de referència, així com les iniciatives portades a terme per diferents entitats de la ciutat.

De lectures insòlites a tapes literàries

Partint d'aquestes premises s'ha previst dur a curt termini diferents iniciatives com ara:

• Expedició de carnets de biblioteques per als nens que es matriculin a les escoles bressol i una guia de lectures recomanades.
• Lectures insòlites. Adreçat al públic jove i adult. Cicle de lectures en veu alta a diferents espais públics de la ciutat.
• Tapes literàries. Totes les edats. Incorporació a restaurants locals cites o referències literàries a les cartes. Oferta de petits relats breus o primers capítols d'obres.
• El llibre del mes. Recomanacions lectores a través de la web i el
Cornellà Informa.
• Literatura i espai Públic: Aprofitant elements urbanístics, poder escriure petits fragments de llibres i cites literàries.
• Voluntaris per la lectura. Creació d'un colectiu per ajudar a llegir a gent gran i adulta.

Altres iniciatives previstes són: "Les pel·lícules dels llibres", "El còmic a la Ludoteca El Dau", "Llegir escoltant", o "Enganxa't a llegir", "El llibre del mes", "La nit d'Edgar Allan Poe" o l'Any Rodoreda, entre d'altres.

Per impulsar el seu desenvolupament "s'ha donat entitat pròpia al projecte amb la creació d'una regidoria i una Agència de gestió. El pressupost per 2009 és de 120.000 euros.

Escolta aquí la notícia de Ràdio Cornellà