Universitat d’Estiu de les Dones: cinc anys reivindicant la igualtat de gènere

Departament de Polítiques d'Igualtat

Entre el 9 i el 13 de juliol, torna a Cornellà la Universitat d’Estiu de les Dones (UED) per oferir una formació de qualitat i exclusiva en matèria de gènere. Aquest any s’arriba a la cinquena edició d’aquesta iniciativa organitzada per la Universitat de Barcelona i el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de Cornellà. Fins el moment prop de 500 persones han participat en les diferents edicions i es consolida com a una de les ofertes més significatives en aquest àmbit.

El pla formatiu s’estructurarà entorn a quatre grans temes, pels quals comptaran amb la participació de prop d’una quarantena de docents procedents de diferents universitats espanyoles i altres professionals de diferents sectors. Els cursos es fan al matí i s’estructuren en ponències, més taules rodones transversals i comuns a totes les àrees, que aquest anys es centren en: “les dones i els cossos de seguretat” i “l’art i les dones”.

Els 4 grans blocs seran: la auto representació de la dona als mitjans de comunicació: xarxes socials, tv i cinema, coordinat per Lucrezia Crescenzi,  els reptes de futur des de la perspectiva de gènere, sota la coordinació de Virgínia Ferrer; la dona a les cultures mediterrànies: del mite de l’amazona al blogger, coordinat per Mª Àngels Roque, i els estereotips i les noves perspectives de la dona al món àrab i oriental, sota la cordinació de Cèlia Romea i Castro. L’escriptora Sarah Lark participarà en una taula rodona sobre les dones i l’art, el 13 de juliol.

Universitat d'Estiu de les Dones
Programa de cursos (2012)
Universitat de Barcelona (més informació)