“Mou-te en la direcció correcta”, lema de la Setmana de la Mobilitat

Departament de Medi Ambient

Del 15 al 30 de setembre Cornellà s’adhereix a les propostes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que té com a objectiu conscienciar i promoure entre la ciutadania l’ús del transport públic i altres mitjans més sostenibles.

Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut i en el medi ambient.

En aquest sentit, en l’àmbit municipal es treballa des de fa temps en la millora de la xarxa de carrils bicis i els seus aparcaments, en les infraestructures per a vianants i en la millora del transport públic, entre d’altres.

Durant aproximadament quinze dies a la ciutat es promouen diferents activitats com ara una visita guiada al riu, el 15 de setembre; una pedalada popular per Collserola el 16 de setembre o el 22 de setembre, una visita a l’estadi del RCD Espanyol per veure les característiques de sostenibilitat de la instal·lació.

Així mateix, el dia 27 de setembre es fa una passejada per a la gent gran, amb sortida del barri de Lindavista.

Bicicletada comarcal el 30 de setembre

Com ja és habitual en els darrers anys, el dia 30 de setembre es convoca la 9ena. Passejada en Bicicleta comarcal, que arrencarà del parc de la Marquesa de l’Hospitalet i que tindrà com a punt de trobada a Cornellà, la plaça de Sant Ildefons, a partir de les 11 del matí. El recorregut, de 16,5 km, tindrà la meta al Parc de Torreblanca.