L'Ajuntament de Cornellà prioritza la inversió en la creació d'ocupació

Departament de Polítiques d'Ocupació

L’Ajuntament de Cornellà posarà en marxa a l’octubre un nou pla d’ocupació local amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que permetrà la creació de 67 llocs de treball temporals per a persones en situació d’atur i en risc d’exclusió social.

La iniciativa forma part del Pla Metropolità de suport a les Polítiques Socials Municipals que l’Àrea Metropolitana de Barcelona posa en marxa en col•laboració amb els municipis, i té caràcter bianual.

El projecte anomenat “Programa de millora de les actuacions de proximitat al ciutadà i de rehabilitació a l’espai públic”, té una dotació pressupostària de 437.000 euros. Les tasques a desenvolupar estaran emmarcades en dues àrees. La primera té relació amb les intervencions i reparacions ràpides en el mobiliari urbà o dins de l’espai públic. I la segona està relacionada amb la millora de la qualitat dels serveis municipals de proximitat al ciutadà.

Obres per crear ocupació

Aquest nou pla local d’ocupació complementa a l’engegat al mes de juny per l’Ajuntament i que va contemplar la contractació d’una trentena de persones de la ciutat en risc d’exclusió social, que en l’actualitat no rep cap tipus de prestació i amb càrregues familiars. Aquestes persones s’han contractat per un període de sis mesos per a la realització d’obres de remodelació a l’espai públic de la ciutat.

Per portar a terme  aquestes i altres iniciatives per fomentar l’ocupació a la ciutat, l’Ajuntament de Cornellà destina 3 milions d’euros, finançats amb recursos propis. Una iniciativa emmarcada dins dels objectius plantejats en l’Acord Social Contra la Crisi signat al maig d’aquest any per un total de 34 entitats i agents socials de la ciutat i els partits del PSC, EUIA, CiU i ERC de Cornellà de Llobregat.

Moció reclamant alternatives d'inversions per a Cornellà

El ple municipal també ha aprovat una moció que reclama al Govern de la Generalitat la necessitat de prioritzar a la seva acció de govern la cerca d'alternatives viables d'inversió públiques i privades tant a Cornellà com al Baix Llobregat. Així mateix, també s'insta el Govern a prioritzar les polítiques actives d'ocupació i formació davant d'altres despeses públiques.

Nota de premsa sobre la creació d'ocupació (01/10/2012)