Els Pallassos s’escampen per la ciutat amb motiu del 15è Festival Internacional de Pallassos

Departament de Cultura

Dijous es va presentar la 15a edició del Festival Internacional de Pallassos, en una roda de premsa celebrada al Museu Agbar de les Aigües

Cornellà s’omplirà de clowns, d’humor i d’accions impactants que anuncien l’arribada d’un Festival més social que mai

Del 22 al 28 d'octubre se celebrarà la 15a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà “Memorial Charlie Rivel”. Al llarg dels dies del Festival es donarà una mirada àmplia, diversa, oberta i de qualitat del món dels pallassos i els espectacles d’humor gestual i visual. L’aixecada de la carpa marca el punt d’inici, transformant el paisatge urbà i convidant a gaudir d’una graella artística dirigida per Jordi Colominas.

La programació de la 15a edició destaca per ser molt equilibrada i per generar moments màgics, especials, únics i excepcionals, allunyant-los de la previsibilitat, buscant la sorpresa i l’impacte en el ciutadà, en l’espectador, en el públic. Sense tòpics ni solucions fàcils. Enguany s’ha optat per la potenciació de les sinergies entre els diferents actuacions, per la seva qualitat i per menys espectacles i més representacions d’un mateix grup o artista.

Nas d'Or i Somriure del Festival

En aquesta edició, s’ha creat el reconeixement “El Somriure del Festival” que serà lliurat a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), formada per pares, mares, amics i familiars de nenes i nens afectats per càncer, que té com a objectiu buscar solucions al conjunt de trastorns que envolten aquesta malaltia infantil. A més, aquest any el Festival donarà una part de la recaptació de les entrades dels espectacles a l’Obra Social de Sant Joan de Déu per a la recerca en càncer infantil i juvenil.

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà va néixer fa 28 anys, en un moment en que la conjuntura econòmica era similar a l’actual i la taxa d’atur sobrepassava el 20% de la població. Eren temps molts durs i personatges com Tortell Poltrona, Jaume Mateu, van fer una opció decidida per participar d’un esdeveniment que s’ha convertit en un clàssic del circuit. Aquesta edició, la direcció artística del Festival ha atorgat el Nas d'Or Honorífic a Tortell Poltrona, Director i fundador del Circ Cric, del Centre de Recerca de les Arts del Circ i primer director del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà.

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà està organitzat per l’Ajuntament de Cornellà, i compta amb el suport del Ministeri d'Educació i Cultura, de la Generalitat de Catalunya (a través del departament de Cultura) i de la Diputació de Barcelona.

Consulta la programació a la web del Festival Internacional de Pallassos
Roda de premsa de presentació del Festival (04/10/2012)