15è Festival Internacional de Pallassos: una allau de somriures arriba a Cornellà

Departament de Cultura

Tornen els pallassos a la ciutat i ho fan amb el mateix esperit de sempre: fer riure i divertir grans i petits amb representacions que van des del clown més clàssic al més innovador, del més minimalista al més espectacular, amb acrobàcies i música en directe. Arriba el 15è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà i, per uns dies, tot s’omplirà de nassos vermells i del seu poder terapèutic.

Pensant en el públic escolar

El festival ha volgut crear una programació adreçada al públic escolar, amb la intenció d’iniciar els estudiants en els llenguatges escènics, estimular els seus sentits i promoure la interacció entre ells i amb l’artista. Hi ha propostes dissenyades per a diferents etapes educatives, des de les escoles bressol fins a l’educació secundària.

Humor gestual amb moments màgics

La sala Ramon Romagosa és un dels enclavaments fonamentals del festival. Presenta una selecció d’espectacles oberta i de qualitat. Des d’un jove clown –Toti Toronell– que oferirà la seva darrera creació, “Naïf”; l’experiència dels italians de Teatro Necessario; la barreja d’humor, música i acrobàcia del duo Les Rois Vagabonds, o l’absurd dels francesos Les Chiche Capon.

Marató de 14 companyies de pallassos a Can Mercader

El Parc de Can Mercader es convertirà en el Parc dels Pallassos, lloc on el 28 d'octubre es concentraran totes les activitats a l'aire lliure del festival. A partir de les onze del matí la zona acollirà multitud d'actuacions simultànies, itinerants i a les places, pensades per al públic familiar, on nou companyies sorprendran al públic que s'apropi a gaudir-ne.

“Matx d’improvisació” i la “Carpa del Riure”

La plaça de Catalunya serà l'emplaçament de la Carpa del Festival, on es representaran part de les actuacions per a les escoles i els espectacles: el “Matx d’improvisació” i la “Carpa del Riure”. En el primer d'ells, dos equips, de quatre pallassos cadascun, es barallaran per realitzar la millor improvisació en un concurs on el públic exercirà de jurat. En el segon, diferents artistes de cinc companyies barrejaran equilibri, ritme i cabaret durant una hora i mitja.

VENDA D’ENTRADES
Les entrades per als espectacles es poden comprar a l’Oficina del Festival (Centre Cultural Joan N. García-Nieto. Mossèn Andreu, 15) i a través del web http://compra.cornelladellobregat.eu/

Més informació: www.festivaldepallassos.com