L’Ajuntament aprova un pressupost que augmenta les partides en polítiques socials i prioritza l’educació i la seguretat

El Ple municipal d’octubre ha aprovat amb el vot favorable dels grups municipals de PSC i  ICV-EUiA l’abstenció de CiU i el vot en contra del PP, el pressupost del consistori corresponents a 2013, que ascendeix a 64 milions d’euros, un 4,57% inferior a l’exercici anterior. El proper any es destinaran 2.015.000 euros a inversions. El volum total del deute es redueix, amb una disminució de la càrrega financera de 13%. Respecte els pressupostos de l’any anterior, la càrrega financera passa del 3,15% al 2,78% dels ingressos corrents. Amb això Cornellà manté un dels nivells d’endeutament per habitant més baix de les ciutats espanyoles.

Amb aquestes xifres l’Ajuntament ha creat uns comptes rigorosos, prudents i equilibrats amb l’objectiu fonamental de garantir els serveis a les persones dependents i als sectors de la població més afectats per la crisi. Evitar la fractura social és la columna vertebral d’uns comptes que s’articulen també a partir del manteniment de les partides en educació i seguretat.

En la presentació dels pressupostos, l’Alcalde, Antonio Balmón va defensar que “són uns pressupostos amb un important esforç en polítiques socials  i realistes amb les necessitats actuals. Uns comptes per defensar fins on puguem els serveis que oferim als nostres ciutadans en tots els àmbits, inclús en alguns com l’ocupació, on no tenim competències i que fomentarem amb plans específics. Perquè el nostre objectiu prioritari és intentar evitar el descarrilament social i ajudar a les persones”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament garantirà durant 2013 tots els serveis públics existents actualment, sense suprimir-ne cap, i amb l’entrada en funcionament de tres nous equipaments: una biblioteca, un auditori i la nova zona d’aigües de Can Mercader.

Llegir nota de premsa completa

El pressupost de polítiques socials puja un 8,79%  per garantir tots els serveis existents i fomentar l’ocupació davant la falta d’inversions de l’Estat i la Generalitat
Durant 2013 entraran en servei una nova biblioteca, un auditori i la nova zona d’aigües i piscines de Can Mercader
L’Ajuntament, que també ha aprovat les ordenances fiscals per a 2013, incrementarà les bonificacions per pagar l’IBI i en cas de dació en pagament cobrarà l’impost de plusvàlua al banc
2.015.000 euros en inversió