Cornellà insta la Generalitat a aturar les retallades en educació

Departament d'Educació

L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat una moció en la qual s'insta els governs de la Generalitat i de l'Estat a aturar les retallades en educació i a prioritzar les inversions en aquesta matèria. Ha estat possible amb els vots a favor dels grups municipals del PSC i d’ICV-EUiA, i amb l’abstenció de CIU i PP.

Aquesta moció recull l’esperit de la declaració en defensa del Dret a l’Educació del Consell Escolar Municipal, que posa en relleu el paper de l’educació com a eina per a millorar la cohesió social, garantir la igualtat d’oportunitats i vertebrar el territori. El text manifesta l’oposició del Consistori a les retallades en les plantilles de docents, en les beques menjador, en l’aportació de la Generalitat a les places de les escoles bressol i l’Escola Municipal de Música, així com l'augment de l'IVA del material escolar.

Mitjans per als centres i ajuts a les famílies

D’altra banda, l’Ajuntament demana que es doti a tots els centres educatius dels mitjans humans i materials adequats per a garantir una educació de qualitat; també que es doni a les famílies necessitades el suport econòmic necessari per al menjador del centre i un programa d’ajuts per al material escolar, del qual sol·licita l’anul·lació de la pujada de l’IVA imposada pel govern de l'Estat.

Pagar deutes

A més a més, reclama a la Conselleria d’Ensenyament que pagui el que encara deu a l’Ajuntament per al sosteniment de les escoles bressol municipals, l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas i el Pla Educatiu de l’Entorn, i que faci el mateix amb els diners que encara deu als centres d’educació primària i secundària de la ciutat. Per últim, la moció exigeix inversions per als plans de qualificació professionals i per als programes formatius que desenvolupen les entitats cornellanenques, a les quals l'Ajuntament dóna el seu suport dins de la mesura de les seves possibilitats.