Cornellà posa en marxa la Botiga Solidària per fer front a la demanda d'aliments per part de famílies en situació de pobresa

Departament d'Acció Social

L’Ajuntament de Cornellà, a través de l’Àrea de Benestar Social, en col•laboració amb les entitats de la ciutat que formen part del Consell de serveis socials, posen en marxa la Botiga Solidària, un projecte comunitari que té com a objectiu donar resposta a la creixent demanda d’aliments de primera necessitat per part d’un sector de la població que es troba en situació de vulnerabilitat.

Segons dades de la darrera enquesta de Condicions de Vida i Hàbits de la Població 2011 de la Diputació de Barcelona, prop del 30% dels catalans, és a dir, 3 de cada 10, es troben en risc d’exclusió social pel seu nivell de pobresa i a més de la meitat els hi costa arribar a finals de mes. Això, sumat a les retallades en serveis públics i a la pujada d’impostos realitzats per les administracions central i autonòmica;  i l’augment de l’atur, que a Cornellà supera a hores d’ara el 18%, fa que el llindar de la pobresa afecti cada cop més a un major nombre de persones.

Per aquest motiu, i donades les perspectives a curt i mitjà termini, l’Ajuntament ha impulsat la Botiga Solidària per homogeneïtzar els recursos i optimitzar els esforços que realitzen les diferents entitats de la ciutat que treballen en l’àmbit social.

En els darrers 20 anys l’entitat Ajuda Fraterna ha ofert aquest servei a la ciutat, però donada la creixent demanda en els últims temps, es va considerar necessari la col•laboració de l’administració local, entitats i els agents socials implicats per canalitzar de forma més eficaç els excedents alimentaris al municipi i atendre a les nombroses famílies de la ciutat en situació de pobresa.

Els aliments que es distribuiran procediran del banc d’aliments, de la Unió Europea, d’excedents dels establiments i mercats municipals, de supermercats i de les donacions de particulars que s’han de realitzar a través de les diferents associacions de veïns de la ciutat.

Nota de premsa amb més informació

Recollida d'aliments per al Banc d'Aliments de Catalunya

La Fundació “Banc dels Aliments” per aquestes dates organitza el gran recapte d’aliments. El 30 de novembre i 1 de desembre, 4 supermercats de Cornellà fan la recollida d’aliments:

  • Caprabo (Mercat Centre)
  • DIA (carrer Sant Lluís)
  • Hipercor (El Corte Inglés)
  • Eroski (Centre Comercial Llobregat)

Campanya solidària: Gran Recapte d'Aliments a Cornellà