Cursos de formació per a persones en situació d'atur

Departament de Politiques d'Ocupació

El Departament d'Ocupació de l'Ajuntament està ultimant l'oferta de cursos destinats a persones en situació de desocupació del municipi. Aquesta formació, prevista per al primer semestre de 2013, està dirigida a millorar la seva capacitació professional i a facilitar la seva incorporació al mercat de treball.

Es tracta de cursos gratuïts que, una vegada acabats, permeten als participants desembolicar-se en un nou àmbit laboral. Per a això, poden utilitzar els serveis d'inserció i d'orientació laboral.

L'oferta de cursos per 2013 segueix la línia dels realitzats en exercicis anteriors i s'adapta a les necessitats del mercat laboral actual, ja que prèviament s'han visitat les empreses de la ciutat per conèixer les seves necessitats de personal. Presta especial atenció a l'ús de les noves tecnologies i la iniciació a Internet, l'anglès per atendre al públic, l'assistència social i la realització de tasques administratives.

Aquests programes estan dirigits a majors de 16 anys, tenen una durada d'entre 200 i 600 hores i alguns inclouen pràctiques en empreses.

Per a més informació, al Departament d'Ocupació de l'Ajuntament de Cornellà, situat a Can Mercader, i al 93 474 33 99.

Descarrega Oferta Formativa 2013

130 persones milloren el seu perfil professional

Durant 2012, més de 130 persones majors de 50 anys han millorat el seu perfil professional gràcies al programa de formació ocupacional Reinicia’t. D'ells, el 19% ha trobat treball fins ara, principalment en els sectors hostaleria, comerç, administració, transport i neteja. Es tracta d'un projecte impulsat des del Departament d'Ocupació, per oferir una atenció específica a col·lectius amb especials dificultats d'inserció laboral, com és el cas d'aturats de llarga durada, dones amb baixa qualificació professional, víctimes de la violència de gènere o persones en risc d'exclusió social. El programa es basa en tutories personalitzades i sessions grupales per aprofundir en la cerca activa de treball, preparació d'entrevistes, curriculums, etc.