Cornellà estrena un Espai de Benvinguda Educativa

El 19 de novembre, el conseller d’Educació, Ernest Maragall, acompanyat de l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón va visitar el nou espai de benvinguda educativa (EBE) de Cornellà, ubicat a les  instal·lacions de l’antiga escola Ignasi Iglesias, remodelades recentment.

L’espai de benvinguda educativa de Cornellà permet a les famílies nouvingudes prendre el primer contacte amb el municipi. Els 18 joves atesos i les seves famílies estan rebent per part d’un equip de professionals especialitzats l’assessorament i l’acompanyament per tal que coneguin tots els aspectes de l’educació en el municipi.

L’equip professional de l’EBE està format per una professora de llengua i cohessió social, un tècnic d’integració social, una educadora social i una monitora de lleure. L’alumnat assisteix a l’espai en horari de matí, de 9 a 13h i durant la tarda els alumnes realitzen diferents activitats programades al Pla Educatiu d'Entorn. Les famílies reben formació lligades al coneixement de l’entorn.

Les característiques diferencials d’aquest centre de Cornellà és que tot el funcionament i planificació depèn dels serveis educatius de Cornellà i també que l’Ajuntament du a terme un seguiment familiar dels atesos durant un període de dos anys.