'1001 nineka', un projecte solidari convertit en exposició al Castell de Cornellà

El dijous 14 de febrer, a les 19 hores al Castell, s'inaugura l'exposició 1000 i una Nineka, un projecte solidari a càrrec de Maria Rascón, amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

L'exposició es pot visitar fins al 15 de març de 2013 al Castell de Cornellà. A més, compta amb una activitat complementària; el dijous 21 de febrer, a les 19 hores al Castell, s'imparteix una conferència sobre la tasca que per a la recerca sobre el càncer infantil i juvenil realitza l'Obra Social Sant Joan de Déu.

La mostra recull una col·lecció de nines elaborades artesanalment que formen part del projecte solidari "1.000 i una nineka". Una iniciativa creada per María Rascón, ciutadana de Cornellà de Llobregat, que va iniciar la confecció d'unes nines anomenades "nineka". A partir d'una experiència personal, es va convertir en un projecte solidari per a recollir fons per a la investigació del càncer infantil i juvenil a benefici de l'Obra Social Sant Joan de Déu.

Un projecte solidari entre les famílies de Cornellà

L'Ajuntament de Cornellà va donar suport a la iniciativa i va fer difusió entre les famílies de la ciutat. Alhora es van realitzar uns tallers per aprendre a fer les ninekes en els quals van participar membres de les AMPA de les escoles Suris, Dolors Almeda, Anselm Clavé i EBM Cel Blau. Aquestes ninekes es van vendre el Dia Internacional de les Famílies i els fons recollits es van destinar a l'Obra Social.

A partir del mes de maig es va iniciar el projecte "1.000 i una nineka", com a símbol dels més de 1.000 casos de càncer infantil i juvenil que es diagnostiquen a Espanya cada any. Per fer-ho realitat han treballat moltes persones vinculades a les AMPA de les escoles Dolors Almeda, Anselm Clavé, L'Areny, Suris, Sagrada Família, l'AVV  Dolors Almeda i ciutadanes i ciutadans de forma individual.


Projecte "1001 Nineka"

Descarrega el flyer informatiu de l'exposició