Abril mes dels llibres a Cornellà

El mes d'abril és mes de presentacions literàries, com és habitual, al voltant de la *diada de Sant Jordi del 23 d'abril. A més de la tradicional venda de llibres i roses, diverses activitats a la ciutat es vinculen a la difusió proposada pel pla Cornellà Ciutat de la Lectura.
Quant a presentacions de llibres es presenta as Castell el llibre 'Passos en la sendera', de Bernardino Franco, membre de l'entitat Semillero  Azul especialment vinculada a la promoció de la literatura, el dia 16 d'abril. I el 17, a la Biblioteca Central, es presenta 'Ovnipresentes', obra coral realitzada per *Autors de Cornellà, un grup d'escriptors radicats a la nostra ciutat que ja ens van sorprendre l'any passat amb el seu primer compendio de relats, 'Propera parada Cornellà'. També, fa uns dies, l'autora Lucinda Estruga va presentar 'Si  haguessis agafat el tramvia'. A més, el 13 de març es van lliurar els premis del 18º concurs literari per a dones que organitza 'Àrtemis', la guanyadora del quin ha estat Marta Amigó.

Promoció entre els més joves

Per promoure la lectura entre els més joves, el  pla Cornellà Ciutat de la Lectura impulsa dues activitats en els centres escolars. L'entitat Projecte LOC visita les escoles d'infantil i primària i proposa lectures adequades a cada edat, més conèixer a algun dels autors o il·lustradors sobre els quals han treballat. Durant el curs 2012-2013, han participat la majoria.

Per la seva banda, en els instituts, ja porta diversos anys realitzant-se el 'Taller de lectures no sempre recomanades'. En tots els instituts de la ciutat es realitzen sessions dinamitzades per part de monitors de l'entitat 'La Forja' amb periodicitat mensual. Aquí treballen diferents tècniques de lectura per finalment realitzar un curtmetratge del llibre que s'han llegit (com un 'tràiler' del mateix) i projectar-ho davant la resta d'alumnes del centre per animar-los al fet que ho llegeixin.

Tot això es complementa amb les múltiples activitats que s'organitzen a la Xarxa de Biblioteques de Cornellà.