Cornellà organitza una setmana per defensar els drets fonamentals i la dignitat de les persones

"Planta cara a la pobresa. Cornellà x la dignitat" és el lema que emmarca, del 21 al 26 de maig, una setmana plena d'activitats en què s'han implicat entitats, centres educatius, associacions de mares i pares, sectors professionals com les farmàcies, comerços i institucions per mostrar el compromís de fer un front comú per no tirar enrere i mantenir tot allò aconseguit en els darrers anys a Cornellà.

Les Jornades per la Dignitat de Cornellà volen conscienciar la població de la necessitat de plantar cara a la situació de precarietat a què ens condueix la crisi actual. Tothom pot participar-hi, ja sigui en una quarantena d'activitats de sensibilització al carrer, com també lliurant aliments al Gran Recapte destinat a la Botiga Solidària.

La decisió de tirar endavant aquesta programació respon a l'impuls de l'Acord Social 2012-2016, signat el maig de l'any passat. A l'Acord Social hi estan representades institucions, la majoria de grups polítics municipals, entitats ciutadanes i agents socials per donar forma a un acord de consens que busca generar noves mesures de lluita contra la crisi basades en el consens i la coresponsabilitat.

Les Jornades són una resposta a la situació actual de crisi econòmica en què s'ha posat en risc i fins i tot en dubte bona part de les garanties de l'Estat de Dret. Segons detalla el Manifest per la Dignitat, "la dignitat de cada persona constitueix la base de l'Estat de Dret i les garanties d'una vida digna han d'aplicar-se de la mateixa forma a totes les persones que viuen en la nostra societat, a la nostra ciutat", remarcant que "davant d'aquesta situació de precarietat, on valors fonamentals en la vida de les persones han deixat de ser considerats com a prioritaris, la societat s'ha d'implicar a defensar la dignitat de les persones,  a combatre la pobresa i a promoure la solidaritat". Tothom podrà llegir i adherir-se al Manifest a la pàgina web municipal, http://www.cornellaweb.cat / http://cornellaxladignitat.cornellaweb.com/

Inauguració a càrrec d'Ángel Gabilondo

La setmana de la Dignitat s'encetarà amb la conferència 'Palabra, ciudad y comunidad: su dimensión social' a càrrec del Catedràtic de Metafísica i exministre Ángel Gabilondo, el 21 de maig a les 19:30 hores a l'auditori del Centre Cultural Sant Ildefons.

Web Cornellà per la dignitat
Manifest per la Dignitat
Descarregar el Programa d'activitats