Accions de proximitat de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana de Cornellà té la comesa principal de vetllar pel compliment de les ordenances, per la seguretat de la ciutadania i d'ordenació del trànsit a la ciutat. Però a més, gràcies a l'eficiència dels seus membres, en els darrers temps ha sobresortit per intervencions en què han evitat greus conseqüències per a alguns ciutadans.

El juny de l'any passat ja va ser notòria l'actuació d'una patrulla que va assistir a un part inesperat a la plaça de la Llibertat, com se'n  va fer ressò el Cornellà Informa i diferents mitjans de comunicació. Més recentment, l'actuació d'un agent també ha resultat decisiva en fer els primers auxilis a un veí de la ciutat que havia estat víctima d'un infart. Traslladat posteriorment a un centre hospitalari, l'equip mèdic va remarcar que l'actuació dels agents probablement li havia salvat la vida, fet que l'afectat ha agraït expressament.

També fa unes setmanes, un agent fora de servei va notar olor de fum sortint d'un edifici. Amb la seva intervenció, va aconseguir alertar tots els veïns i detectar de quin habitatge venia el fum; en entrar-hi, es va descobrir que el propietari, una persona gran, s'havia quedat adormit amb una olla al foc que havia iniciat un petit incendi, que va poder ser sufocat sense que ningú patís lesions.

La Guàrdia Urbana té la seu a l'edifici de Can Gaia, al c. Rubió i Ors núm. 65.

 

Més informació