El compromís social protagonista de la gala d'entrega dels premis Ciutat de Cornellà 2013

Divendres va tenir lloc  a l'Auditori de Cornellà la gala de la vuitena edició dels Premis "Ciutat de Cornellà", que se celebren cada dos anys amb l'objectiu de fer un reconeixement públic a les persones que han jugat un paper important al nostre municipi, o a la societat en general, en la defensa de valors com la llibertat, la igualtat, el progrés i el civisme.

La gala va tenir la música com a fil conductor en un acte on la ciutadania ha estat protagonista i on es van presentar un per un a tots els guardonats i on es van destacar els valors pels quals el jurat va decidir la seva nominació i premi. L'acte va estar presidit per l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón.

Els guardonats d'aquesta edició han estat:


Premi d'honor Ciutat de Cornellà:

Creu Roja Cornellà. Entitat més de 100 anys instaurada a la ciutat, que treballa per ajudar les persones més vulnerables a través de projectes i programes que desenvolupen voluntaris i voluntàries.

Juan Ruiz Cantos. Un home molt compromès amb el seu barri i la seva ciutat, impulsor de mobilitzacions socials per la defensa dels drets veïnals i iniciador de projectes socials i esportius. Un referent del barri d'Almeda.

Premi especial Ciutat de Cornellà de Llobregat:

Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Iniciativa popular que neix amb l'objectiu de denunciar els abusos de les entitats bancàries, de lluitar contra la vulneració del dret a un habitatge digne i evitar els desnonaments.

Premi Ciutat de Cornellà d'humanitats:

Institut d'ensenyament secundari Joan Miró.Centre docent del barri Riera amb més de 30 anys d'història formant a milers de joves de Cornellà, i referent de formadors implicats amb l'ensenyament de qualitat.

Jaume Funes Artiga. Psicòleg, educador i periodista, especialment dedicat al món dels adolescents i joves, i a les seves dificultats socials.

Premi Ciutat de Cornellà d'acció cívica:

Fundació El Llindar. Treballa per una educació digna que doni respostes a les necessitats personals d'adolescents i joves exclosos del sistema educatiu i social.

Rafael Puga Vázquez (in memoriam). Un gran ambaixador de la ciutat, present a l'origen d'entitats com Cornellà Compra a Casa o Cornellà Solidari; molt compromès amb iniciatives de caràcter social, cívic i esportiu, entre d'altres.

Premi Ciutat de Cornellà d'economia:

Ascensors Eninter, S.L. Empresa familiar que dóna feina a 560 treballadors i instal·lada a Cornellà des de fa més de 30 anys.

David Dávila Moreno (Bar "Los Arcos").Jove emprenedor que ha desenvolupat l'aplicació "cambrer virtual".