L’ "Educar per Créixer" proposa més d'una desena d'activitats aquest estiu per reforçar el model educatiu de la ciutat

L'"Educar per Créixer" és un projecte, impulsat per l'Ajuntament, que pretén definir i millorar el model educatiu de la ciutat buscant la implicació de diferents sectors com l'esport, la cultura i el lleure, entre d'altres. Sota aquest projecte s'està desenvolupant un programa intersectorial i transversal que té com a objectiu de maximitzar i oferir un ampli espectre formatiu a tots els col·lectius de la ciutat. En la web d'aquest programa es poden veure més d'una cinquantena d'activitats emmarcades en aquest projectes.

Participació i implicació, eixos del programa

"Educar per Créixer" és un projecte per crear un nou espai de participació ciutadana, on promoure el diàleg i la col·laboració entre l'Ajuntament i persones amb voluntat d'implicar-se, ciutadans i ciutadanes que provenen de sectors diversos com l'esport, la cultura i el lleure, els centres educatius, els col·lectius de joves, les associacions de pares i mares i d'entitats i persones que treballen a l'àmbit de la família.

En aquest sentit qualsevol ciutadà interessat en aquest projecte pot participar de forma voluntària adreçant-se  al Departament d'Educació de l'Ajuntament, per exemple escrivint a educarpercreixer@aj-cornella.cat. La forma de participar és variada només cal tenir temps per explicar contes, impartint tallers, xerrades, etc.

D'aquesta iniciativa han de sortir unes línies de treball i unes propostes per a la millora del nostre model educatiu de ciutat. Entenent l'educació en sentit ampli, com quelcom transversal que va més enllà de les portes dels centres educatius o de l'àmbit familiar, i, des del punt de vista del temps, considerant que l'acció educativa s'exerceix també fora de l'horari lectiu, en moltes de les accions que realitzem diàriament.

Aquest projecte s'emmarca dins del conjunt d'iniciatives, com l'Acord Social o el Consell de ciutat, que volen cercar la implicació ciutadana per fer front a l'actual situació de crisi i assentar una base sòlida per assolir els reptes de futur de la ciutat. Des de l'Ajuntament es treballa per la participació dels diferents sectors, per a entre tots, caminar cap a un model sostenible i que, des de la qualitat, doni resposta a les noves necessitats i s'adapti a la realitat actual.

Consulta aquí més informació
Fes-te voluntari