El periodista Joan Barrera és el nou Síndic Municipal de Greuges de Cornellà de Llobregat

El ple municipal celebrat el 23 de maig va aprovar el nomenament de Joan Barrera com a nou Síndic Municipal de Greuges de la ciutat de Cornellà, per als propers cinc anys. Barrera substitueix a Frederic Prieto, que havia finalitzat el mes d'abril el període de cinc anys per al qual va ser nomenat.  La votació va ser nominal i Barrera va rebre el suport de 20 dels 25 regidors del ple.

Joan Barrera i Riba és periodista i ha desenvolupat la seva activitat professional a l'Agència EFE, Televisió de Catalunya i, durant prop de vint anys, a El Periódico de Catalunya (seccions de política, investigació, noves tecnologies i televisió, entre d'altres). El 2009 va passar a treballar com a free-lance, i des de l'any passat és el secretari tècnic de la Mesa sectorial de Mitjans de Comunicació, una plataforma interdisciplinar per l'estudi d'alternatives a la crisi en el sector de la comunicació a Catalunya.

Barrera està vinculat a la ciutat des de fa més de 30 anys. Ha estat un observador de la seva transformació i de com s'ha gestionat i s'ha treballat des de diferents àmbits, com l'educatiu i el cultural. Ha estat soci de l'Orfeó Catalònia i arran del seu interès per la història, especialment a la comarca del Baix Llobregat, també ha col·laborat amb 'L'Avenç. Associació per la defensa del patrimoni històric i cultural de Cornellà'.