Col·laboració policial per a oferir consells de seguretat a la ciutadania

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra col·laboren en la difusió a la ciutadania de campanyes per a millorar la pròpia seguretat. En diferents barris s'han dut a terme xerrades conjuntes amb els veïns per difondre consells que ens permetin estar més segurs al nostre domicili, així com recomanacions durant aquestes dates d'estiu si marxem de vacances.

Tant Guàrdia Urbana com Mossos ofereixen aquests consells amb la voluntat de millorar l'atenció a la ciutadania i garantir la seva protecció. La coordinació i el bon enteniment també han generat resultats positius en la prevenció d'accions incíviques, en la seguretat vial o en inspeccions de certes activitats.

Consells per a evitar robatoris a l'interior de vehicles

No és convenient deixar res de valor dins d'un cotxe aparcat i molt menys deixar-ho a la vista. Especialment, procureu que els altaveus i els equips de música estiguin ocults. S'ha d'intentar estacionar en llocs il·luminats i, si és possible, instal·lar una alarma en el vehicle.
Si veieu alguna persona al voltant del vehicle en actitud sospitosa, truqueu immediatament al 112. Si trobeu un cotxe forçat, el millor és no tocar res i trucar també al 112.

Durant les vacances

  • Deixeu els objectes valuosos en llocs segurs.
  • Tanqueu tots els accessos amb clau i connecteu l'alarma.
  • És convenient tenir un inventari d'objectes amb el número de sèrie, marca i model: facilita la identificació en cas de robatori.
  • Aviseu a persones de confiança de la vostra absència i demaneu a algú que us reculli la correspondència.
  • Eviteu explicar que us absenteu de casa, si parleu amb persones desconegudes; no deixeu senyals visibles ni exterioritzeu que la casa queda buida. Tampoc deixeu al contestador cap missatge que permeti deduir-ho; podeu activar el desviament de trucades per respondre.

 

 

Telèfons de contacte:

Guàrdia Urbana: 93 377 16 90

Mossos d'Esquadra: 93 255 36 01 

Telèfon únic d'emergències: 112