Comencen els actes commemoratius del Dia Mundial de l'Alzheimer

Departament d'Acció Social

El 21 de setembre commemorem el Dia Mundial de l’Alzheimer, amb diverses activitats a la ciutat i a la comarca que organitza l'Associació de Familiars d'Alzheimer-Baix Llobregat, amb el doble objectiu de sensibilitzar la societat sobre les característiques d’aquesta patologia i de com afecta als malalts, les seves famílies i les persones que en tenen cura. I per altra, reivindicar els recursos i ajudes per tal de trobar solucions que els permeti gaudir de l’atenció que necessiten.

Taules petitòries i informatives:

  • 20 de setembre: Mercat Centre, al Centre d'Atenció Primària Bellaterra, al Centre d'Atenció Primària Martí Julià i al Centre d'Atenció Primària Mossen Jaume Soler.
  • 21 de setembre: Mercat Marsans, al Mercat Centre, a Mercadona, a El Corte Inglés / Hipercor i a la Rambla Anselm Clavé.

L'AFA organitza també la tradicional desfilada benèfica "La memòria està de moda", que tindrà lloc a l'Auditori de Cornellà, el diumenge 6 d'octubre, entre d'altres activitats divulgatives durant les properes setmanes.


2 d’octubre, a les 18,30 h.
Conferència: “Viure quan dos i dos ja no són quatre”.
La Dra. Mercè Boada, directora de la Fundació ACE. Cap de secció del Servei de Neurologia de l’Hospital General Universitari Vall d’Hebrón, ens exposarà com s’inicia la malaltia, els seus símptomes i cap a on va la recerca dels nous fàrmacs contra l’Alzheimer.
El Castell (C/ Mossèn Jacint Verdaguer, s/n)

6 d’octubre, a les 18,00 h.
La Memòria està de Moda.
Desfilada de moda on representants de la ciutadania ens apropen les tendències de la propera temporada Tardor-Hivern 2013-2014 de la mà dels millors establiments de la ciutat. Direcció: Luisa Valiente
Auditori de Cornellà (C/ Albert Einstein, 51)

16 d’octubre a les 18,00 h.
Cinefòrum amb la pel·lícula: “la dama de hierro”.
Relat biogràfic sobre la història de Margaret Thatcher, una dona d’origen humil que va ser capaç d’enderrocar totes les barreres que representaven el sexe i la classe social per esdevenir una dirigent política poderosa en un món dominat pels homes i que va patir la malaltia en els seus darrers anys. Recaptació a benefici de l’AFA. Amb Antonia González, coordinadora dels Centres Alois.
Centre Splau. Cinemes Full HD

20 d’octubre
Taula petitòria i informativa amb voluntaris de l'AFA Baix Llobregat
Camp de l’Espanyol (Espanyol/Atlético de Madrid)

Associació de Familiars d'Alzheimer - Baix Llobregat
Programació Dia Mundial de l'Alzheimer