La Xarxa de Biblioteques ret homenatge a Salvador Espriu, Maria-Mercè Marçal i Carmen Amaya

L’any 2013 se celebra el centenari del naixement del poeta, dramaturg i novel·lista català Salvador Espriu. Per tal d’honorar la seva memòria i difondre’n l’obra i el llegat, la Generalitat va acordar designar el 2013 com a Any Espriu. Cornellà se suma aquest mes de novembre amb diferents activitats. La primera tindrà lloc el 15 de novembre a la biblioteca de Sant Ildefons, amb un taller de participació, creació i recitació dramatitzada sobre el poema “Barques de Paper” d’Espriu, inclòs al “Llibre de Sinera”. El taller està adreçat a infants a partir de 5 anys i començarà a les 18 hores.

Posteriorment, el 24 de novembre a les 19 hores, al Patronat, es farà la lectura musicada de quatre texts de Salvador Espriu, amb la posada en escena de Joan Massotkleiner i Toti Soler. Finalment, el 28 de novembre, a la biblioteca Marta Mata, es farà el recital “Espriu a la pell”, adreçat al públic juvenil i adult, a càrrec de Gemma Reguant. 

Record a l’escriptora Maria-Mercè Marçal 

També es faran dos actes d’homenatge a l’escriptora Maria-Mercè Marçal, el mes de desembre, a la biblioteca Marta Mata, en el quinzè aniversari de la seva mort. El dia 11 tindrà lloc una conferència i un recital sobre la seva obra, amb Neus Aguado (19 h) i el dia 18 es presentarà la revista ALGA i es farà una lectura i un recital de poemes musicats. Així mateix, en aquesta biblioteca es podrà veure una exposició dedicada a aquesta escriptora i poetessa, entre el 4 i el 18 de desembre. Totes les activitats estan organitzades pels departaments de Patrimoni i Cultura. 

Homenatge a la bailaora Carmen Amaya 

Aquest any se celebra el centenari del naixement de la balladora i cantant de flamenc Carmen Amaya. Per commemorar-lo es podrà veure, entre el 10 i el 30 de desembre, una exposició fotogràfica a la biblioteca Central titulada “Carmen Amaya en Argentina, mujer y mito”, que estarà contextualitzada per una conferència inaugural el dia 10 de desembre, a les 19 hores. Al desembre també es faran dues conferències il·lustrades a partir de pel·lícules com “Los Tarantos” o “María de la O”.