L’Institut Martí i Pol rep un premi a un concurs europeu sobre canvi climàtic

L’Institut Martí i Pol de Cornellà de Llobregat ha rebut el primer premi al concurs sobre canvi climàtic de la Xarxa “Changing with the Climate!” que organitzava l’entitat Ecoserveis.

Els alumnes de 1r del CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia han guanyat amb un projecte de reutilització d’oli usat en l’elaboració de sabó. Aquesta pràctica ja la feien les nostres àvies i ells la van desenvolupar pensant en el medi ambient. Per una banda, van aprendre la reacció de saponificació de formació del sabó i, d’altra, es van adonar que l’oli usat no es pot llençar a la pica, així que fer sabó és una bona opció per aprofitar-lo i aconseguir un món sense contaminació.

Recepta:

Es barregen en un got de precipitats 20 grams de sosa amb 100 mil·lilitres d’aigua destil·lada, s’afegeixen 100 mil·lilitres d’oli d’oliva de fregir i un pessic de sal. S’agita la barreja una bona estona a 40ºC amb cura que no esquitxi (ens vam vestir tots amb la bata de laboratori i ens vam protegir amb els guants i les ulleres de seguretat) i es col·loca al unes safates que vam fer servir com a motllos. S’ha d’esperar uns dies per a que solidifiqui amb la forma del motllo i disminueixi el pH per a que així el puguem fer servir.