Cornellà presenta l’Open Data a la “III Smart City Expo 2013” de Barcelona

Cornellà participa en la trobada “III Smart City Expo 2013” de Barcelona, una trobada mundial on s’exposen els avanços en tecnologies aplicades per a crear entorns urbans eficients i sostenibles. En aquest marc, Cornellà ha presentat el projecte Open Data, un dels elements fonamentals del nou portal de transparència de l’ajuntament, en què tota la informació que hi publiqui és accessible i reutilitzable sense necessitat d'autorització prèvia, perquè aquesta publicació comporta la cessió gratuïta i no exclusiva dels drets de propietat intel·lectual. 

Open Data és una filosofia de treball vinculada a les noves tecnologies que té per objectiu posar a disposició de la societat les dades que gestiona l'administració pública en formats fàcils de manipular. 

L’Open Data forma part del CloudBCN, una iniciativa participada inicialment per 10 ajuntaments catalans que té per objectiu la posada en marxa de serveis TIC municipals compartits. En el CloudBCN hi participen els ajuntaments de Badalona, Cornellà, Sant Feliu, Viladecans, El Prat, Tarragona, Lleida, Mataró i Sant Cugat.