Cornellà aixeca la veu contra la violència masclista

Cornellà torna a aixecar la veu contra la violència de gènere de forma rotunda amb diferents actes commemoratius al voltant del Dia Internacional contra la Violència Masclista, el 25 de novembre, i amb la intenció de sensibilitzar la població envers aquesta xacra social. El dia 25, Cornellà mostrarà el seu rebuig unànime amb l’acte de lectura d’un manifest i un homenatge a les víctimes. Serà a partir de les 18.30 h a la plaça de la Dona (al costat de la plaça de Catalunya).

Aquestes actuacions s’emmarquen en el treball per la igualtat que la ciutat desenvolupa de manera continuada des de fa quinze anys, a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), que va ser un dels primers de la comarca en entrar en funcionament. En el que portem de 2013, al CIRD s’han atès 141 dones per assessorament jurídic, 47 van sol·licitar assessorament laboral i 70 dones van ser ateses per violència masclista.

Unanimitat al ple municipal

El ple municipal del mes de novembre va aprovar, a instància del Consell Municipal de la Dona, una moció de tots els grups municipals en què es va mostrar el rebuig unànime a la violència masclista i es van proposar diferents acords, com la necessitat de continuar treballant en xarxa entre les institucions, reforçar el treball de prevenció amb la gent jove, exigir a la institució competent els recursos necessaris per portar a terme projectes de coeduació i, entre d’altres, que el CIRD (Centre d’Informació i Recursos per a les Dones) continuï sent l’espai de denúncia i reivindicació dels drets de les dones.

Treball comarcal

A nivell comarcal, el diumenge 24 de novembre va tenir lloc una marxa reivindicativa i de sensibilització dels municipis del Baix Llobregat en la qual van participar més de 600 persones, i es manté la campanya Talla Ja! un espai web amb imatges i missatges on aquest any, com a novetat, s'incorporaran vídeos realitzats per joves de la comarca.