L’Ajuntament de Cornellà desenvolupa una aplicació mòbil de seguretat, pionera a tot l'Estat

Guàrdia Urbana

L’aplicació per a telèfons intel·ligents es titula “Seguretat ciutadana” i es pot descarregar gratuïtament de Play Store (Android) i AppStore (Iphone), o mitjançant aquest QR.

L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa una aplicació mòbil gratuïta de seguretat, pionera a Catalunya i Espanya, que permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i ofereix als usuaris informació de resposta ràpida per a actuar en casos d’emergència.

Aquesta app neix de la voluntat del Consistori per seguir treballant en la millora de la seguretat ciutadana a Cornellà, una de les prioritats del govern municipal que queda reflectida al pressupost municipal de 2014, amb el manteniment de la dotació pressupostària destinada a les polítiques de prevenció i atenció directa als barris.

L’aplicació mòbil ha estat desenvolupada per l’empresa Einsmer-Pacto Generacional, en col·laboració amb els principals cossos de seguretat de l’estat: Guàrdia urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil de Cornellà. Aquesta és la primera vegada que es desenvolupa un aplicatiu en l’àmbit de la seguretat que compta amb la implicació dels diferents cossos, i que està connectada amb ells. 

La nova aplicació mòbil es compon d’una part assistencial i d’una altra pedagògica. Amb l’objectiu de garantir la seguretat del ciutadà i facilitar el seu accés a emergències, compta amb un servei de marcació ràpida a tots els cossos de seguretat, a les ambulàncies i al 112. El servei, que es presenta en la primera pantalla de l’aplicatiu, està pensat per a facilitar la reacció de la persona davant d’una urgència que pot provocar l’oblit del número de telèfon de contacte. Es tracta d’una aplicació molt intuïtiva perquè sigui senzill utilitzar-la i accessible a tothom, amb l’objectiu de garantir la seguretat les 24 hores dels 365 dies de l’any.

Contacte directe amb la Guàrdia Urbana

A part, els usuaris d’aquesta nova aplicació poden enviar incidències a la Guàrdia Urbana de Cornellà mitjançant un missatge de text, de veu, una fotografia o un vídeo. La informació, juntament amb la identificació personal i la seva geolocalització, arribarà al sistema informàtic de la Guàrdia Urbana, que actuarà segons el cas, bé directament o bé derivant la incidència als Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

Pel que fa a la part divulgativa, l’aplicació també posa a disposició dels usuaris informació d’interès  com consells de prevenció del delicte (campanya d’estiu, de Nadal, per als comerciants...), avisos i alertes, seguretat vial i primers auxilis. Una informació que també està pensada per a utilitzar en els tallers formatius que es porten a terme a les escoles de la ciutat, amb les entitats o amb diferents col·lectius del municipi. Totes aquestes dades s’aniran actualitzant periòdicament segons la necessitat de les circumstàncies i les experiències que es vagin recollint.