Un pressupost per mantenir la ciutat i la dignitat de les persones

Departament d'Acció Social

Pel benestar dels ciutadans

Un 6,35% més de pressupost per a acció social respecte de l'any anterior, amb l'objectiu de conservar la dignitat dels ciutadans, de tots aquells i aquelles que estan en risc d'exclusió social.

   
Presentació web dels pressupostos per a 2014      
       

Prop de 3.400.000 euros per a acció social

La partida destinada a acció social i salut pública ascendeix a 3.382.200 d'euros, que serveixen per evitar desnonaments, el pagament puntual de lloguers socials, evitar la pobresa energètica, garantir l'alimentació, mantenir les beques menjador, atendre a les personis depenents, mantenir la salubritat i oferir ajudes a les famílies, entre altres. Aquesta partida ha crescut un 6,35% respecte de l'any passat.

Inversió en polítiques socials

La partida del pressupost municipal destinada a polítiques socials ha crescut gairebé un 300% en els últims 6 anys. L'objectiu principal del pressupost de 2014, en la línia dels aprovats els últims exercicis, és ajudar a pal·liar els efectes de la crisi econòmica per evitar l'exclusió social i el desmantellament dels serveis públics aconseguits els últims anys i que ara perillen per les retallades d'altres administracions.
Aquesta voluntat es pot fer realitat gràcies a que Cornellà és la ciutat de més de 30.000 habitants menys endeutada de Catalunya i la segona d'Espanya, la qual cosa permet prioritzar les partides.

Més informació al Cornellà Informa de gener