Activitats amb motiu del Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Departament de Solidaritat i Cooperació

El 30 de gener se celebra el Dia Mundial de la No-Violència i la Pau. Amb aquest motiu, centres educatius de la ciutat realitzen activitats per promoure aquests valors, en una iniciativa fundada el 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal.

Les escoles Els Pins, Betània, Mare de Deu de Montserrat, Sant Ildefons, Jacint Verdaguer, Abat Oliba, Sant Miquel; i els instituts Miquel Martí i Pol, Maria Aurèlia Capmany, Esteve Terradas i Francesc Macià organitzen activitats (tallers de plàstica, xocolatada solidària, lectures de poesies, contes i manifests escrits pels alumnes, cançons per la pau, tapissos i frisos de missatges per la pau, xerrades...) amb els alumnes per celebrar aquest dia tan especial, que coincideix amb l'aniversari de la mort del pacifista hindú Mahatma Gandhi.

Consulteu totes les activitats a escoles i instituts
Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (Wikipedia)

Cicle "Entre tots construïm la Pau 2014"

Durant els primers mesos de l'any, Cornellà acull diverses activitats organitzades per fomentar la Pau i la No-violència, organitzades pel Punt de Solidaritat de l'Ajuntament de Cornellà, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració i implicació d'entitats i institucions de la ciutat, biblioteques i els mateixos centres educatius.

Hi destaca l'exposició "Territoris oblidats", que es podrà veure al Parc Esportiu Llobregat del 10 al 28 de febrer, una mirada a la vida dels i les joves dels camps de refugiats palestins; també hi haurà tres sessions de contes a les biblioteques sobre la idea de la pau, així com una taula rodona el dijous 20 de febrer sobre "Els nous reptes de la democràcia i la Pau a les ciutats" (local de Creu Roja Cornellà, 19.00 hores).

Activitats del Cicle "Entre tots construïm la Pau 2014"