El Museu de Matemàtiques esdevé el tercer museu de la ciutat

Departament de Patrimoni

Diumenge 2 de febrer va tenir lloc l'estrena del Museu de Matemàtiques de Catalunya al Museu Palau Mercader. A aquesta primera jornada hi van assistir més de 800 persones, que van poder veure tots els elements de la col·lecció acompanyats d'un guia especialitzat. Des d'ara, serà obert al públic general tots els dimecres de 17 a 20 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores.

El MMACA està promogut per una associació de docents en actiu de matemàtiques, així com altres professionals ja jubilats, de tot Catalunya. Per la qual cosa, el projecte sempre ha tingut un important vessant formatiu. En principi, el MMACA oferirà una programació per a escolars a partir del cicle mitjà i superior de primària, i una altra per a les famílies. El museu ha previst que les visites escolars es realitzin de dilluns a divendres (9.30 i 11.15 hores), a més de dimecres a les 15.30 hores (sempre prèvia reserva).

Museus de Cornellà

El Museu de Matemàtiques és el tercer espai museístic de la ciutat. El principal és el museu Palau Mercader, ubicat a la planta principal del Palau i on es desenvolupen de forma regular activitats culturals familiars i visites guiades. L’altre espai de referència és el museu Agbar de les Aigües, un museu contemporani dedicat a l’aigua. També el Castell és un altre espai on es programen exposicions i activitats culturals de tota mena.

Museus de Cornellà
Web del MMACA
Guies didàctiques