Jordiada, una cita amb la cultura popular catalana

Consulta tota la programació de la Jordiada AQUÍ

Arriba la festa gran de la cultura catalana. Serà el proper 27 d’abril, el dia gros de la Jordiada, que aquest any compleix 22 anys. Durant tot el dia, el parc de Can Mercader acollirà activitats lúdiques i culturals per a tota la família, com ara signatura de llibres, parades de roses, mostra d’artesania, ballada de sardanes, castellers, un dinar popular, puntes de coixí, jocs infantils… Una programació farcida de propostes variades organitzada per les més de 30 entitats que formen part de la comissió de la Jordiada.

Els actes tindran lloc del 22 d’abril, dia del pregó, que anirà a càrrec del Grup Vocal Zetzània, fins al 14 de juny, dia de la cloenda, on es podrà visitar una exposició fotogràfica a Can Tirel. I mentrestant, fins a 7 dies de propostes literàries i musicals que mobilitzaran centenars de persones a Cornellà.

Commemorem el Tricentenari

Un dels plats forts de la programació d’enguany està relacionat amb la celebració del Tricentenari de 1714 i la Guerra de Successió. Consisteix en el recital historicomusical “Testament 1714”. Anirà a càrrec de Llúcia Vives i Sílvia Bel, que estaran acompanyades per Ètnicat, sota la direcció de Carles Beltran. Serà el 24 d’abril, al Patronat Cultural i Recreatiu.

També cal destacar la conferència de Ramon Balasch, que presentarà el llibre “Ocnos i el parat esglai”, obra pòstuma i inèdita de Salvador Espriu, amb una audició d’harmònica a càrrec de Joan Pau Cumellas, i la Nit literària “Records d’ahir. Vers i prosa del Cornellà dels anys 30 i 60”.

Nit de jazz

Aquesta edició tampoc no faltarà la nit de jazz a l’Orfeó Catalònia, de la mà del grup Jazz What’sups; el Tresquem, passejada per la ciutat, el dia 18 de maig, i els contes relacionats amb Sant Jordi, tant a la Xarxa de Biblioteques com al Centre d’Esplai Mowgli. Com a novetat, el 25 d’abril, la biblioteca Central lliura els premis dels I Jocs Florals infantils, un certamen de poesia per als més petits.