Premi al Museu de Matemàtiques per la seva tasca divulgativa

El Patronat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer ha concedit el Premi Matemàtiques i Societat 2013 a l’Associació Museu de Matemàtiques de Catalunya MMACA. 

Aquest reconeixement ha estat atorgat per la creació de l’espai expositiu permanent “Experiències Matemàtiques” al Palau Mercader de Cornellà, que es va obrir el passat 2 de febrer, i per les altres activitats de divulgació de les matemàtiques realitzades el darrer any.

A més del premi en metàl·lic, els guanyadors rebran un guardó, que consisteix en una  reproducció a escala d’una obra del fons d’art de l’Institut d’Estudis Catalans. 

Aquesta Fundació va ser creada per les germanes Maria i Maria dels Àngels Carbona i Balaguer, en record del seu cosí, el matemàtic català Ferran Sunyer i Balaguer (1912-1967). L’any 1991 es va integrar a l’Institut d’Estudis Catalans. Té per finalitat estimular la recerca matemàtica, amb la concessió de premis a treballs de recerca o ajuts per a estudis. La mostra premiada, “Experiències Matemàtiques”, apropa als assistents els clàssics problemes matemàtics amb puzles, cilindres, poliedres i altres materials didàctics. Materialitza la teoria i la fa entenedora. 

El Museu està obert a tothom els dimecres, de 17 a 20 hores, i diumenges i festius, de 10 a 14 hores. Les escoles poden concertar visites de dilluns a divendres.