Cornellà celebra el Dia Internacional dels museus amb activitats per a tota la família

El dia 18 de maig se celebra el Dia Internacional del Museus, una commemoració per a conscienciar a les persones sobre el paper rellevant que tenen aquests espais en el desenvolupament de la societat. Un any més, Cornellà celebrarà l'efemèride amb una sèrie d'activitats destinades per a tots els públics. Per celebrar aquesta data tan rellevant, el Museu Palau Mercader ha organitzat una jornada especial amb la projecció, a les 11.00h, de "360º Planetari", on els visitants podran apropar-se a Venus amb la seva densa atmosfera, veure el moviment de les estrelles o explorar algunes de les descobertes astronòmiques més importants de la història.

La jornada continuarà, a les 12.00h, amb un visita a la Torre de la Miranda, un dels edificis més emblemàtics de Cornellà, que per a l'ocasió obrirà les seves portes perquè els ciutadans puguin pujar fins a dalt de tot, gaudir de les privilegiades vistes que ofereix i conèixer una mica millor la història de l'antiga finca Mercader.

El Parc de Can Mercader serà un dels grans protagonistes del Dia Internacional dels Museus. Així, a partir de les 12.00h s'ha programat una activitat familiar conduïda per un expert en què els visitants podran descobrir, primer des de dalt d'un trenet en miniatura i, després a peu, una altra manera de mirar-se el parc on confluiran la història, l'art, el lleure i la botànica.

A més, el Museu de les Matemàtiques, que va obrir les seves portes el passat 2 de febrer a Cornellà, habilitarà dues carpes al parc amb jocs, puzles i enigmes perquè tant els més grans com els petits puguin posar a prova el seu enginy i, alhora, divertir-se. S'ha de remarcar que el Museu de les Matemàtiques, situat a la planta superior del Museu Palau Mercader, ha estat distingit recentment amb el Premi Matemàtiques i Societat 2013 que atorga el prestigiós Patronat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer gràcies a l'espai expositiu permanent "Experiències Matemàtiques" i a la seva tasca de divulgació de les matemàtiques realitzades el darrer any.

"La música de l'aigua" al Museu Agbar

El Museu Agbar de les Aigües també celebrarà el Dia Internacional dels Museus. I ho farà d'una forma molt especial. A més de dedicar una setmana de portes obertes fins el 18 maig amb motiu del seu desè aniversari, el Museu Agbar oferirà el 17 de maig, a les 20.00, el concert "La música de l'aigua". Un espectacle únic que recrea el fluir continu i la sonoritat personal d'una gota d'aigua a través de la guitarra de José Antonio Escobar i el quartet de corda Concertante, sota la direcció artística d'Eulogio Dávalos.

Pàgina web Museu Agbar