Recomanacions de seguretat per a l'estiu

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra difonen diferents campanyes a la ciutadania per millorar la pròpia seguretat i, en aquestes dates, especialment per evitar robatoris en domicilis, però són recomanacions que es poden estendre a tot l'any. Tots dos cossos de seguretat ofereixen aquests consells dins de la seva voluntat de millorar l'atenció a la ciutadania i garantir la seva protecció, i molts d'ells es poden trobar a través de la APP Seguretat Ciutadana. La coordinació i enteniment entre els diferents cossos també produeixen bons resultats en la prevenció d'accions incíviques, en la seguretat vial, entre d'altres.


Una APP se seguretat ciutadana
A més, des de principis d'aquest any l'Ajuntament de Cornellà va engegar una aplicació mòbil gratuïta de seguretat, pionera a Catalunya i Espanya, que permet una comunicació immediata i més àgil entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i ofereix als usuaris informació de resposta ràpida per actuar en casos d'emergència.
Aquesta app compta amb la col·laboració dels principals cossos de seguretat de l'estat: Guàrdia urbana, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil de Cornellà. L'aplicació mòbil es composa d'una part assistencial i d'una altra pedagògica. Amb l'objectiu de garantir la seguretat del ciutadà i facilitar el seu accés a emergències, compta amb un servei de marcació ràpida a tots els cossos de seguretat, a les ambulàncies i al 112.
El servei, que es presenta en la primera pantalla de l'aplicatiu, està pensat per facilitar la reacció de la persona davant una urgència que pot provocar l'oblit del número de telèfon de contacte. Es tracta d'una aplicació molt intuïtiva perquè sigui senzill utilitzar-la i accessible a tothom, amb l'objectiu de garantir la seguretat les 24 hores dels 365 dies de l'any.

 

Pàgina Cornellà Informa
Mesures seguretat Generalitat de Catalunya
Nota de premsa APP Seguretat Ciutadana