Tres parelles d’educadors cívics promouen l’ús adequat de l’espai públic

Per segon any consecutiu, tres parelles d'educadors cívics, contractades pels plans d'ocupació local, recorren Cornellà per a promoure el bon ús de l'espai públic. Aquesta actuació forma part de la campanya Cornellà pel Civisme, que es duu a terme a la ciutat des de fa set anys, i està fonamentada en accions de conscienciació i pedagogia. Destaca la sensibilització i la detecció de problemes que realitzen els educadors cívics.

Aquestes sis persones tenen com a missió informar als ciutadans de les normes de convivència i civisme, a més d'ajudar a identificar els infractors de les ordenances municipals, realitzar la detecció de conflictes a l'espai públic i donar a conèixer el projecte Patis Oberts, que facilita la pràctica esportiva dels més joves.

Aquestes tasques les desenvoluparan durant entre els mesos de juny i octubre i són supervisats per la Guàrdia Urbana.

Plans d'ocupació local

La contractació dels sis educadors cívics està emmarcada en els Pla Local d'Ocupació 2013-2014, que ha destinat aquest any 3 milions d'euros i permet la incorporació al mercat laboral de 400 persones durant període. Es tracta de persones aturades de llarga durada i en risc d'exclusió social. De 2012 a 2015, es contractarà fins a mil persones.


Página web Civisme i Convivència